"> Drömfiske på Island - Sun City Predator Show

Drömfiske på Island

Ove maj 7, 2018
0 henkilöä miellyttää tätä viestiä

Det allra första man måste lära sig om man tänkt fiska på Island är….det är väldigt, väldigt dyrt. Om man tänker sig att äta en lunch så kan det gå på 2-300 svenska kronor. Pratar vi om fiskekort så är det svårt att hitta något som kostar mindre än 1000 svenska kronor per dag. Så vet ni vad som väntar. Däremot så kan man i de allra flesta fall säga att det är värt det. Islands natur är helt magisk, det finns nog inget som liknar den.

Oslagbar miljö

Fisket sker ofta i en fantastiskt vacker miljö med kristallklara vatten. Fiskar man vid kusten är det rätt vanligt att få sällskap av sälar och valar, eller i alla fall få se en skymt av dem. Klimatet på Island är mycket mildare än i Sverige tack vare golfströmmen. Framförallt vintertid så blir det aldrig lika kallt. Däremot kan det ta i och blåsa rejält, det blåser i princip alltid på Island men ibland mer än vanligt. Vädret ändras snabbt, det vi kallar aprilväder i Sverige kan vara året runt på Island. Därför finns det ett gammalt ordspråk som säger “Om du inte gillar vädret, vänta i fem minuter”. På grund av väderleken så är det viktigt att klä sig bra på Island, att klä sig rätt. Man bör absolut satsa på kvalitetskläder av olika funktioner för använder man inte kvalitet så är risken stor att man kommer bli både blöt och kall. Lager på lager och kläder som står emot både vind och väta. Detsamma gäller skorna som även måste vara sköna att gå i för beroende på vart man ska fiska så kan man behöva gå en bit.

Klä dig rätt

Det finns många butiker i Reykjavik att inhandla bra kläder men förbered dig på prislappen. Om man inte hittar någon utebutik eller fiskeshop så finns det rejäla kläder att köpa i hästshoppar också. Ryttare finns det många av på Island och de måste också klä sig rätt. Det är i princip ett måste att köpa en tröja av isländsk ull. De är inte bara vackra och sköna utan enormt varma också samtidigt som de andas och står emot väta. Det är bara att titta på de isländska fåren hur väl de står emot kraftigt regn.

Lax eller öring

När det kommer till fisket så är lax det som gäller på Island i första hand. Men det kostar oftast en halv förmögenhet per dygn att pröva lyckan med den isländska laxen. Som med de flesta andra aktiviteter på Island (som ridningen exempelvis) så är det en fördel att ha kontakter. Känner man till exempel någon med fiskerätt i någon älv eller någon som känner någon, ja då blir det både enklare och billigare. Att fiska utan tillstånd är definitivt inget man kan rekommendera.

Lax eller öring

Det verkar som om de rika turisterna som vill fiska främst håller sig till just lax, vilket gör att öringen blivit aningen bortglömd. På gott och ont. Och här finns det en hel del saker att lära sig för att få ut det mesta av fisket.

Category: Blogg
  • 0
  • 561
Ove