"> Flugfiske i världen - Sun City Predator Show

Flugfiske i världen

Ove september 18, 2021
0 henkilöä miellyttää tätä viestiä

Metoden flugfiske är ett mycket gammalt sätt att fiska på och metoden finns omnämnd redan i texter ifrån romerska riket på 100 talet där texterna beskriver att man använt sig av låtsas insekter när man fiskat i de lokala vattnen.

Idag är flugfiske ett mycket populärt sätt att fiska exempelvis olika laxfiskar på såsom öring, regnbåge, lax eller röding. Det kan se otroligt svårt ut när man står på avstånd och ser någon fiska med flugspö och det kräver lite mer av dig som fiskare, lite mer förkunskaper och lite mera träning än vad fiske med ett vanligt metspö gör, men känslan av att fånga den där första fisken med flugspö gör att de allra flesta tycker att det är värt det extra jobbet med att lära sig fiska med flugspö. Det kan dock vara värt att tänka på att skydda ögonen med exempelvis solglasögon vid träningen då de annars är lite extra utsatta. Förutom de ovan nämnda laxfiskarna går det bra att också fiska exempelvis gädda eller harr.

Flugfiske i världen

Upplevelsen av att flugfiska brukar nämnas som huvudorsaken till att använda metoden, det är alltså inte den mest effektiva metoden för att fånga så mycket fisk som möjligt men de inbitna flugfiskarna är ense om att det inte finns någon bättre känsla än att känna fisken som fastnat i det mjuka flugspöt. I Sverige är vi bortskämda med allt vatten runt omkring oss och det finns en mängd olika resmål som är mer än lämpliga för flugfiske. Camping i närheten till vattnet gör att du också kan bo bekvämt på resan.

Att flugfiska i Montana

Montana har en alldeles speciell och en unik flugfiskekultur och intresset för flugfiske är stort. Här finns bland annat olika vattendrag och flera olika unika nationalparker. Att fiska flugfiske i Montana är populärt bland fiskare över hela världen och många är de som hoppas på att få napp och få med sig minst en regnbåge hem till middagen samma kväll. Vill man inte organisera en resa till Montana själv så finns det mängder av olika arrangörer i Sverige som specialiserar sig och som också har möjlighet att skräddarsy din flugfiske resa till USA.

Kanske otippade Bolivia

Förmodligen tänkte du inte på Bolivia när det kom till resor i flugfiskets tecken men faktum är det finns en riktig pärla långt inne i Bolivia. Vid Amazonasdjungel och där Andernas bergskedja möts finns ett otroligt landskap och indianreservat vid namn Tsimane. I bergsfloden i området finns två stycken olika arter av fisken Dorado, yatorana och pacu. Floden som oftast är väldigt grund gör att möjligheten finns att stå i vattnet och fiska, detta höjer såklart wow faktorn för en spännande upplevelse för den inbitne fiskaren.

Kanske otippade Bolivia

På hemmaplan

Ser man närmare på hemmaplan så finns Käringberget i Västerbotten. Det är en utmärkt plats för den lite mer erfarne flugfiskaren då vattnen i området kan vara lite luriga att fiska i. På Käringberget finns en stor del inplanterad fisk och lyckosamma fiskare har lyckats fånga fiskar i 5 kiloklassen.

Category: Blogg
  • 0
  • 515
Ove