Min första riktigt stora fisk, del 2

Ove augusti 8, 2017
2 henkilöä miellyttää tätä viestiä

Detta blir min andra del i ämnet ”mina bästa fiskeminnen” och jag började med att dela med mig av en händelse som utspelade sig när jag var omkring 10-års åldern och när jag begav mig ner till stranden för att pröva ett nytt drag som jag precis hade köpt, med bara mitt spö och draget med mig då jag inte hade i åtanke att jag skulle få något stort eller något som skulle behöva en hov eller liknande.

Efter att jag blivit bortskickad från den privata bryggan och stått på andra bryggor en stund, samtidigt som jag såg ägaren av den privata bryggan försvinna igen, beslöt jag mig för att strunta i vad han sa att jag inte fick stå där, så jag begav mig tillbaka, klättrade runt staketet igen och fortsatte att fiska därifrån. Det var ju trots allt den bästa platsen att fiska ifrån.

En bjässe på kroken

Väl tillbaka stod jag väl där ytterligare i omkring 30 minuter och var precis på väg att ge upp och gå hem igen när det small till på kroken. Jag kände direkt att detta var något stort, betydligt större än den abborre jag tappade. Med en puls som nu låg på 180 började jag kämpa med fisken, något som gick betydligt lättare än förväntat med tanke på dess storlek och det dröjde inte allt för länge innan jag hade den intill bryggan och jag såg undersidan på gäddan som jag verkligen förstod hur stor den verkligen var.

Problemet nu var bara hur i hela … skulle jag lyckas få upp den. Det slutade med att jag fick klättra runt staketet igen nu med spöt i ena handen där fisken fortfarande satt på kroken, gå ner på stranden och sedan dra upp fisken på land. Det visade sig vara en fisk som vägde 8,9 kilo men då det var parningstider och den var fylld med rom, gjorde den inte alls samma motstånd som den normalt skulle ha gjort, och det var nog av den enkla anledningen som jag lyckades landa den. Kroken hade den svalt så det blev till att avliva fisken och en försöka sig på att bära hem den men då jag var en liten kille och blott 10 år gammal med en fisk på närmare 9 kilo, tog det en bra stund att ta sig hem. Väl hemma visade jag stolt upp fisken för min far som blev riktigt imponerad.

En lönsam historia

Problemet nu var bara vad vi skulle göra med den, då ingen i familjen bortsett från mig själv, var direkt förtjusta i fisk. Så min far ringde en lokal restaurang och frågade om dom ville ha den, vilket dom gärna ville så vi åkte dit, dom tog en titt på den och beslöt sig för att ge mig 40 kronor för fisken samt en gratis pizza. Jag var just där och då den lyckligaste killen i världen och pengarna jag fick, dom gick till att inhandla nya fiskeredskap så jag kunde fortsätta med min stora passion. Pizzan jag fick, det blev en riktigt god middag den kvällen.

Kategori: Blogg
  • 0
  • 542
Ove