Platser att besöka i världen del 5

Ove maj 16, 2017
2 henkilöä miellyttää tätä viestiä

Resan runt om i världens olika fiskevatten fortsätter. Visst har vi här i Sverige några riktigt bra fiskevatten, och ett stort utbud av fiskar vilket gör att ganska många svenskar har fiske som en hobby. Det enda problemet är att vi inte har dom där riktigt, riktigt stora fiskarna som svärd- och segelfisk med mera. För att få möjligheten att fiska dessa stora bjässar, då måste vi bege oss utomlands.

Med anledning av detta har jag valt att skriva lite om olika platser runt om i världen där vi kan hitta riktigt bra fiske, vad det finns för fisk och hur prisvärt det är att åka dit samt anlita fiskeguide på plats. Så här långt har jag skrivit om Louisiana/Mississippi delta, Key West i Florida, Malindi i Kenya, Belize i Centralamerika samt Prince Edward Island/Nova Scotia i Kanada tillsammans med Bahamas och Bermuda i Karibien. Är ni ute efter de allra största fiskarna ni kan tänka er, då är det Bermuda under juni till augusti månad som gäller. Då finns chansen att lyckas fånga en 500+ kg blue marlin med lite tur och skicklighet. Näst ut väntar här Kanada och Panama.

Graham/Langara Islands - Kanada

Är det bra fiskevatten ni är ute efter tillsammans med en enastående och otroligt vacker miljö som delvis påminner om Sverige, då är Graham/Langara Islands i Kanada ett ypperligt alternative. Det finns här ett par riktigt fina anläggningar som primärt tar emot fiskare som kommer hit men för att nå dessa hotell måste ni flyga dit, då det är för långt för att åka båt. Området kan fiskas året om, men är ni ute efter dom riktigt stora fiskarna, då rekommenderas ni att åka hit under slutet av maj fram till mitten på september. Då är chansen som störst att ni kan få en stor 25 kilos chinook eller en mindre coho på kroken eller varför inte en pacific halibut som här kan bli enormt stora. Bäst av allt är att ni kan bege er ut tidigt på morgonen och komma hem sent på kvällen och det är fortfarande ljust ute, från fem på morgonen till tio på kvällen. Nackdelen här är priserna då det är både dyrt att ta sig hit, dyrt att bo och att anlita fiskeguide. Men ni får å andra sidan mycket för pengarna.

Panama - Centralamerika

Ni hittar här enastående fiskevatten i en utmärkt miljö, inte för kallt och inte för varmt. Är ni ute efter att fiska tonfisk, då är det Zane Grey Bank samt Hannibal Bank som gäller. Här kan man se stora stim av tonfisk uppe vid ytan i jakt på mat. Här kan man även fiska efter mahi och wahoo tillsammans med stora cubera snapper, roosterfish, bluefin trevally samt large sierra. Hit kan man åka året runt men risken är stor att man blir blöt under regnperioden som förekommer under höstmånaderna. Att ta sig hit är inte allt för dyrt och det samma kan sägas om boendet, men räkna med att behöva hosta upp en och annan krona för att anlita fiskeguider.

Kategori: Blogg
  • 0
  • 643
Ove