Platser att besöka i världen del 1

Ove april 6, 2022
0 henkilöä miellyttää tätä viestiä

Det finns en rätt stor grupp av oss svenskar som har fiske som hobby, men det samma kan förstås även sägas om folk från andra delar i världen. Därför är det nu möjligt att hitta några av de bästa fiskevatten man kan tänka sig, genom bara några enkla knapptryck på tangentbordet och en sökning i Google. Om det är något som alla fiskeintresserade har gemensamt så är det vilja att visa upp sin fångst och dela med sig av vart den fångats. Du kanske inte får exakta koordinater till platsen utan bara ett område, men oavsett vad så vet vi att det finns fisk där, vilken sort och hur stora dom kan bli. Därför har det idag blivit betydligt enklare om man vill bege sig ut på en fiskeresa någonstans, besöka en plats man aldrig tidigare besökt. Jag tänkte här dela med mig av några platser som andra fiskeintresserade delat med sig av med fokus på Nord- och Centralamerika.

Prince Edward Island/Nova Scotia, Kanada

En plats som en del av er kanske förknippar med Exxon Valdez katastrofen som inträffade 1989. Området har dock återhämtat sig sedan dess och idag kan man här fånga atlantic bluefin tuna som i bästa fall kan nå upp till världsrekordstorlek. 1496 pounds, motsvarande 678kg, det är vad den största tonfisken vägde när den fångades här 1979 med spö. Sedan dess har det fångats en mängd fiskar som alla vägt över 500 kilo, och än idag är det inte ovanligt att man får en 500 kilos best på kroken. Problemet är sen bara att få in den till båten och få repet runt stjärtfenan, så man vet med säkerhet att man inte tappat fisken. Lyckas du få en fisk av denna storlek på kroken, då kan du ställa in dig på din livs kamp med en fisk, då det kan ta upp till 12 timmar att få in den till båten. Fördelen med fisket här är att du inte behöver ge dig ut milvägar från kusten utan det kan räcka md att åka ut mellan 1–2 km, innan man befinner sig i bra fiskevatten. Lagen här är dock den att ni måste fånga och släppa fisken, då fisket är reglerat och man får endast plocka upp fiskarna under en specifik tidsperiod och båtar kan då få lov att behålla en till två fiskar per säsong. Yrkesflottan som fiskar här kan dock plocka upp ett tiotal fiskar under fiskeperioden, där de allra finaste exemplaren kan säljas till fiskhandlare för tiotusentals dollar per fisk!

Bästa tiden att åka hit är under augusti till September månad. Priset att fiska här är på en skala från ett till tre på nivå 2, alltså acceptabel till dyr nivå, där nivå 1 är acceptabel och nivå är riktigt dyrt.

Det finns gott om fiskeguider som kan ta er ut på en dagstur så se till att ni frågar runt först innan ni väljer en guide, så att ni inte nödvändigtvis betalar mer än ni behöver. Det kan också vara värt att kolla upp guiden ni valt, online, för att se vad tidigare kunder har sagt om dennes tjänster. Kundrecensioner är dock allt, i regel, ärlig återkoppling om personen eller företaget som recensionen skrivs om.

Kategori: Blogg
  • 0
  • 669
Ove