Platser att besöka i världen del 3

Ove april 29, 2022
2 henkilöä miellyttää tätä viestiä

Vi är nu framme vid den tredje delen i min serie om fiske och platser i världen som kan vara värda ett besök, om man är ute efter bra fiskevatten och stora fiskar. Så här långt har vi tittar närmare på fiskevattnet utanför Prince Wales Island i Kanada, Belize i Centralamerika och Kenya i Afrika. Näst ut väntar nu två platser i USA, delstaterna Florida samt Louisiana.

Key West – Florida, USA

Anledningen till att man bör åka hit är ganska enkel, otroligt rikt vatten fyllt med mängder av olika fiskar. Detta är också en väldigt populär plats för fiskare runt om i USA, som flockas till Key West, främst under sommarmånaderna. Utbudet finns både nära kusten och längre ut så för dig som fiskare är bara att vraka och välja mellan beroendes på vad för typ av fisk du är ute efter och hur mycket du är villiga att spendera under resan. Men det bästa, bortsett från själva fisket, är utbudet av boende och restauranger som finns i området. Seafood restauranger finns mer eller mindre överallt och all fisk och skaldjur ni äter, är så färsk som det bara går. Under kvällarna finns det sedan gott om uteliv för den som är intresserad av detta och som inte har problem med att bara bakfull dagen efter, när man beger sig ut på vattnet. Att ta sig hit behöver nödvändigtvis inte vara allt för dyrt, däremot är det dyrare att anlita guider i området där priset ligger på nivå 2 på en skala mellan 1–3.

Louisiana/Mississippi delta - USA

Hit ska ni åka om ni har flugfiske som intresse, flugfiske i saltvatten då området här är bland de bästa ställena i världen när det gäller denna typ av fiske. Floddeltat från Mississippi floden bjuder på oändliga områden med grunt vatten där fiskar som Red Drum kan hittas, vilket tillhör arten havsabborre (bass). Självfallet finns det också en mängd andra typer av fiskar att fånga, så som den närbesläktade Black Drum samt havsöring. Men är det kampen ni är ute efter, där ni får jobba med att få in fisken till båten, då bör du försöka fiska efter Red Drum då fiskarna här kan landa mellan 7 till 18 kilo i storlek.

Deltat ligger mellan en och två timmar utanför New Orleans, vilket gör att det finns gott om boende, restauranger och uteliv att tillgå för alla som reser hit. Bästa perioden att resa hit, och inte behöva fiska under dåligt väder, är från april fram till december. Hösten bjuder i regel på bästa fisket med största chansen att fånga de större fiskarna. Att resa hit, precis som till Florida behöver inte nödvändigtvis kosta allt för mycket men när det gäller att anlita fiskeguider så måste ni räkna med att betala en slant, med priser som även här motsvarar Florida. Boendet, resturanger och utelivet blir vad ni gör det till, då det finns platser tillgängliga för alla typer av plånböcker, från riktigt billigt till femstjärnigt om det är något ni är ute efter.

Kategori: Blogg
  • 0
  • 754
Ove