Platser att besöka i världen del 2

Ove april 17, 2022
2 henkilöä miellyttää tätä viestiä

Då var det dags för den andra delen i min serie kring ämnet fiske och platser i världen som kan vara värda ett besök, om man är ute efter bra fiskevatten och stora fiskar. I den första delen tittade jag närmare på ett område i Kanada där man kan fiska efter tonfisk, bjässar som kan väga över 500 kilo om man har turen att fånga en på kroken. Näst ut står nu Belize i Centralamerika och Kenya i Afrika.

Belize - Centralamerika

Nu kanske ni undrar varför man bör åka till Belize av alla ställen? Det är ganska enkelt, utbudet av fisk här är enormt och du har riktigt goda chanser att fånga en eller ett par fiskar varje dag du beger dig ut med båten, fisk som bonefish, permit eller tarpon. Det finns också goda chanser att lyckas fånga en prisbelönt fisk på kroken om du har lite tur, speciellt en av storleken större när det gäller bonefish. En annan stor fördel med Belize, jämfört med övriga länder i regionen är att det är enda landet som har engelska som sitt primära språk samt att det bara tar mellan två och tre timmar att resa hit från någon av USA:s sydligaste städer. Sen finns det gott om hotell och fiskeguider tillgängliga att ta emot och ta hand om alla besökare som kommer.

Belize kan du besöka när som helst under året, men om du är ute efter större tarpon, då rekommenderas du att resa hit under sensommaren till sen höst. Att fiska här, från ett prisperspektiv ligger på nivå 2, acceptable till dyrt så du kommer inte behöva belåna huset för att fiska här, som tur är.

Malindi - Kenya

Vattnet utanför Malindi i Kenya är en av få platser i världen där fiskare faktiskt har möjligheten att med att fylla en så kallad billfish royal grand slam, eller en fantasy slam. Vad detta innebär är att ni har möjligheten att landa alla typer av spjutfiskar eller marlins, som finns. En fantasy slam innebär att du som fiskare måste fånga fem olika arter av spjutfisk, under en och samma dag, något som ett flertal fiskare lyckats med här i området. En royal grand slam är dock betydligt svårare då du måste fånga alla olika arter, nio sammanlagt vilka är Atlantic Blue Marlin, Pacific Blue Marlin, Black Marlin, White Marlin, Striped Marlin, Atlantic Sailfish, Pacific Sailfish, Swordfish samt spearfish. Utbudet av hotell och fiskeguider i området stort och ni kommer inte ha några större problem med att ordna med boende eller guide men räkna med att ni kommer behöva öppna plånboken ordentligt, då det är riktigt dyrt att både ta sig hit men också att fiska här. Ni kan resa hit och fiska året om men ni har störst chanser att fylla en slam under januari och februari månad.

Se också till att ni kollar upp utbudet av fiskeguider innan ni åker, så att ni vet vad som väntar er både när det gäller guidens erfarenhet samt typ av båt som används. Det sista du vill är att betala en halv förmögenhet och sitta i en liten jolle med en oerfaren guide. Du vill trots allt få valuta för pengarna, speciellt med tanke på priserna här.

Kategori: Blogg
  • 0
  • 720
Ove