Platser att besöka i världen del 6

Ove maj 27, 2017
0 henkilöä miellyttää tätä viestiä

Med tanke på hur mycket vatten som finns runtikring Sverige, är det inte så konstigt att just fiske är en stor hobby hos oss svenskar, både hos män och kvinnor, även om intresset är störst hos den manliga skaran. Vi har några av de bästa fiskevattnen i världen, det enda problemet är att vi inte har dom där riktigt, riktigt stora fiskarna som svärd- och segelfisk med mera. För att få möjligheten att fiska dessa stora bjässar, då måste vi bege oss utomlands.

Med anledning av detta har jag valt att skriva lite om olika platser runt om i världen där vi kan hitta riktigt bra fiske, vad det finns för fisk och hur prisvärt det är att åka dit samt anlita fiskeguide på plats. Så här långt har jag skrivit om Louisiana/Mississippi delta, Key West i Florida, Malindi i Kenya, Belize och Panama Centralamerika, Prince Edward Island/Nova Scotia i Kanada samt Bermuda och Bahamas i Karibien.

Cabo San Lucas - Mexiko

I senaste delen avslutade jag med att skriva om Panama i Centralamerika, och tyckte därför det var passande att hoppa upp till Mexiko därefter och Cabo San Lucas.

Så varför Cabo San Lucas? Svaret är enkelt, för det första så har vi klimatet som är helt underbart, spendera en dag ute på båten i strålande sol men ändå inte allt för varmt. Det kan inte bli mycket bättre än att sitta där i solskenet och sen lyckas få en marlin, dorado, sails eller wahoo på kroken. Vattnet här, precis där nedre delen av Sea of Cortez möter Stilla havet, är en perfekt plats för stora fiskar. Hit kan ni åka året om då ni har fiskar som kommer in i området och som avlöser varandra. Bästa fisket för sails, wahoo och dorado är normal under maj till juli månad, men ni kan räkna med att få dom på kroken redan från mars fram till september. Är ni ute efter marlin, svart, blå eller striped, då är det primärt oktober och november månad som gäller, men ni kan komma i slutet på september fram till början eller mitten av december. Bäst av allt är priserna, då ni kan ta er hit och bo relativt billigt. Det samma gäller fiskeguider, visst finns det dom riktigt fina båtarna som också kostar därefter men ni kan få ta i riktigt bra guider för en billig penning.

Montauk - New York - USA

Här är det dock lite annorlunda jämfört med många av de övriga ställena jag skrivit om, dit ni kan komma större delen av året. Fisket här är väldigt säsongsbetonat men när fisken är på, då är den verkligen på. Här kan ni hitta rovfisk som bass i stora stim under korta perioder varje år. Hundratals av rovfiskar i jakten på stora stim av anchovis. Förutom striped bass hittar ni även big bluefish, false albacore (little tunny), fluke och då och då även weakfish. Detta är ett drömscenario för den som vill jigg- eller flugfiska. Tidig höst är säkraste perioden att komma hit. September och oktober primärt, men kan vissa år sträcka sig in i november, även december men inget ni bör räkna med.

Kategori: Blogg
  • 0
  • 661
Ove