Platser att besöka i världen del 4

Ove maj 9, 2017
0 henkilöä miellyttää tätä viestiä

Med tanke på hur mycket vatten som finns runtikring Sverige, är det inte så konstigt att just fiske är en stor hobby hos oss svenskar, både hos män och kvinnor, även om intresset är störst hos den manliga skaran. Vi har några av de bästa fiskevattnen i världen, det enda problemet är att vi inte har dom där riktigt, riktigt stora fiskarna som svärd- och segelfisk med mera. För att få möjligheten att fiska dessa stora bjässar, då måste vi bege oss utomlands.

Med anledning av detta har jag valt att skriva lite om olika platser runt om i världen där vi kan hitta riktigt bra fiske, vad det finns för fisk och hur prisvärt det är att åka dit samt anlita fiskeguide på plats. Så här långt har jag skrivit om Louisiana/Mississippi delta, Key West i Florida, Malindi i Kenya, Belize i Centralamerika samt Prince Edward Island/Nova Scotia i Kanada.

Bahamas - Karibien

Kan det bli bättre än så här, åka till Karibien och förena nöje med sol och bad? Nä, jag tror faktiskt inte det. Det skulle till och med vara den perfekta familjesemestern, där partner stannar hemma med barnen och du kan bege dig ut på en fisketur eller två under vistelsen här. Det råder ingen brist på fiskar, både stora som små främst runtikring de grunda vattnen Grand Bahamas flats samt Andros, Abaco och Long islands. Ni hittar här fiskar som bone fish, permit samt även tarpon, om ni verkligen vill ha en utmaning. Det som gör denna plats så bra är det enastående vädret och att deras engelskakunskaper är enastående.

Hit kan man åka när som helst men störst chans att få bästa fiske är under mars till juni månad. Man bör dock vara medveten om att under sensommaren och tidigt på hösten kan förekomma kraftiga stormar, även orkaner så detta är väl en period man bör undvika om man inte vill riskera att få semestern förstörd. Både att resa hit och anlita fiskeguide kostar inte allt för mycket, ligger på runt tre av en skala från ett till fem.

Bermuda – Karibien

När vi ändå är i trakterna, passar det lämpligt att även skriva om Bermuda som inte ligger allt för långt ifrån Bahamas. Hit åker man om man är ute efter de största fiskarna av alla, blue marlin. Inget annat land i världen har vunnit tävlingen “World Cup Blue Marlin Championship” så många gånger som Bermuda har, med åtta segrar under de senaste 27 åren. Bland dessa segrar har man också lyckats fånga de två första fiskarna i tävlingens historia, en på 1195 pounds och en på 1189 pounds, vilket motsvarar fiskar på omkring 540kg. Den allra största blue marlin som någonsin fångats här vägde hela 1352 pounds, motsvarande 613 kilo. Utöver blue marlin finns det här även white marlin, wahoo samt yellowfin tuna. Bästa period att åka hit och störst chans att lyckas fånga en av dessa bjässar är under juni till augusti månad. Att resa hit kostar men inte mer än att resa till Bahamas, däremot så kostar en fiskeguide här en ordentlig slant så var förbered er på dyra guider.

Kategori: Blogg
  • 0
  • 658
Ove