"> Att fiska i Danmark - Sun City Predator Show

Att fiska i Danmark

Ove april 20, 2022
0 henkilöä miellyttää tätä viestiä

Fisketurism är populärt i Danmark och det växer för varje år. Här finns värdshus, hotell, campingplatser och små stugor att välja mellan som erbjuder ett fiskesemester paket. Och eftersom Danmark har både sötvattens- och havsfiske är det lätt att hitta den man gillar bäst. Det finns bara några enkla regler att följa när du planerar att fiska i Danmark. Först måste man köpa fiskekort.

Detta görs enkelt eftersom de säljs på postkontor, turistbyråer samt många fiskebutiker. Dessutom kan man köpa fiskekort online. Barn och ungdomar under 18 år och pensionerade 65 år och äldre behöver dock inte köpa en licens. Fiskekortet är prisvärt och det finns böter för dem som fiskar utan licens.

Surfcast fiske

Inklusive både det danska fastlandet och Danmarks många öar finns det cirka 8 000 kilometer kust. Med så mycket kust är det förståelig att surfcast fiske är uppskattade i Danmark. I själva verket under de senaste åren har det blivit allt populärare. Surfcast fiske innebär att man står i bränningen på strandlinjen för att fånga fisk som simmar i det grunda vattnet. Den utrustningen som behövs för denna typ av fiske är en 9-10 fot lång fiskespö även om det finns specialutrustning tillgänglig för mer avancerade fiskare. Detta är en populär metod för att fånga havsöring. Högsäsongen för havsöringsfiske är från mars till maj. Under sommarmånaderna är den bästa tiden att fiska på natten när det är svalare.

Havsfiske

Havsfiske

Populära bland danska fiskare, havsfisk som vitling, torsk, makrill, sill, sula, rödspätta och piggvar är mer än tillräckligt längs den danska kusten. Natur rev i Nordsjön mellan Danmark och Norge skapar en bra livsmiljö för fisk och därför passar bra för fisketurer. I själva verket är dessa ekosystem med kallvatten rev lika viktigt för havens hälsa som tropiska rev. Gamla skeppsvrak bidrar till kvaliteten på revens miljö. Naturligtvis är fisket mycket bra i dessa områden. Högsäsongen för havsöringsfiske, en omtyckt sort, är från mars till maj. Under sommarmånaderna är den bästa tiden att fiska på natten när det är svalare. De flesta havsöringar som fångas i danska vatten är 1-2 kg men det finns många fiskar upp till och med cirka 3 kg. En 9 fot fiskespö tillsammans med tillbehör räcker till att börja med. Och levande bete rekommenderas för havsfiske.

Sötvattensfiske

Dessutom havet finns det också många floder och sjöar i Danmark. Det vackra sjöområden i centrala Jylland är perfekta för fiske semestrar. St. Vejle å strax söder om Köpenhamn är känd för abborrfisket. Strömmar som Skjern å och Varde å är lika fina som i Skottland för laxfiske. Några andra favoriter sötvattensfisk för fritidsfiskare är öring, gädda, abborre, mört och ål. Även här är enkel fiskespö och rulle allt man behöver för att komma igång. Tyvärr skadar gödningsmedel och bekämpningsmedel från danska gårdar vattnet. Danmark spenderar mycket pengar varje år för att rengöra sitt vatten. Det finns också kommersiella fiskodlingar som är sträng reglerade för att skydda den naturliga miljön. Den största sportfiskeföreningen kallas Danmarks sportfiskeförbund. Förutom att ge medlemmar fördelar förespråkar sports fiskerforbund för färre fiskodlingar och fler vilda sjöar och floder.

Category: Blogg
  • 0
  • 207
Ove