"> Att fiska i Finland - Sun City Predator Show

Att fiska i Finland

Ove november 9, 2021
0 henkilöä miellyttää tätä viestiä

Finlands är som känt ett land med många sjöar vilket såklart innebär att det finns mycket fisk i det finska vattnet och det är heller inte alls svårt att fiska i landet då det inte är alltid som det krävs fisketillstånd. I Finlands gäller nämligen ibland allemansrätten när man fiskar vilket innebär att det inte alls alltid är krav på att man bör ha tillstånd för att kunna fiska. Det kan såklart vara bra att ha koll vilka regler det är som gäller eftersom man många gånger givetvis måste ha fisketillstånd för att ha tillåtelse att fiska. Först och främst får alla fiska? Ja, alla har rätt till att fiska i Finland men det kan i många fall krävas att man ansöker om tillstånd för att kunna få göra det.

Däremot om man bara vill ägna sig åt pimpelfiske, mete eller om man fiskar med strömmingshäckla så besöker man inte ansöka om tillstånd för att få göra det. Dessutom får de personer som inte fyllt 18 än samt alla över 64 år spinnfiska utan att betala någon avgift för detta så det finns helt klart en stor frihet för den som vill fiska i Finland. Helt fritt är det förstås inte för i många fall så kommer man behöva be om tillstånd innan man har rätten med sig att fiska.

Tillstånd för att få fiska

Att ansöka om tillstånd för att få fiska med spö i stort sätt överallt i landet är inte alls svårt. Det finns ett visst fisketillstånd att ansöka om man fiskar mycket vilket innebär att man då betalar för att ha fisketillstånd under ett helt år (för 45 euro) men är man bara på besök i Finland och vill fiska under tiden som man är där kanske det känns onödigt att ansöka om ett helt år så då ska man såklart inte behöva göra det. Det är istället möjligt att betala en avgift som då innebär att man har fisketillstånd under en vecka, detta kostar i dagsläget 15 euro men det är också möjligt att bara ansöka tillståndet per dygn vilket då kostar 7 euro för varje dygn man ansöker om. Är tanken att man ska fiska i mindre än en vecka men mer än två dagar så kan det därför vara smart att ansöka om en veckans tillstånd eftersom det blir en lite billigare avgift.

På Åland ser regalerna däremot lite annorlunda ut vilket innebär att om man funderar på att åka till Åland för att fiska där så bör man först kolla upp vilka regler det är som gäller där. Att vara noga om vilka regler som gäller om man vill fiska när man kommer till ett nytt land är förstås något man alltid bör göra för att vara på den säkra sidan. Det som gäller på Åland är att det krävs att man har vattenägarens tillstånd för att kunna fiska på ett speciellt ställe på ön så var alltid noga med att kolla upp vart det faktiskt är okej att fiska.

Category: Blogg
  • 0
  • 513
Ove