"> Att fiska i Norge - Sun City Predator Show

Att fiska i Norge

Ove maj 24, 2019
0 henkilöä miellyttää tätä viestiä

Fiske i Norge är ett riktigt äventyr.  Från år 2018 är det ett krav att rapportera antalet fiskar man fångar om man bor på ett fiskecamp i Norge. Det innebär att all fångad fisk skall rapporteras in till Fiske-direktoratet. Det handlar om antalet fiskar man har fångat, inte vikt, längd eller dylikt och det är fem sorter som är aktuella för denna rapportering, nämligen Hälleflundra, torsk, kungsfisk, sej och havskatt. Om man inte får någon fångst alls skall även det rapporteras.

De gäster som bor på en fiskecamp och rapporterar sin fångst blir belönade med att få ta med sig hela 20 kilo fisk hem. Andra som reser på egen hand får endast införa 10 kilo. (Det har tidigare varit 15 kilo). Fiske-direktoratet skall helt enkelt få en klarare överblick över hur mycket fisk turisterna fångar. För att på nytt få föra ut 20 kilo fisk från Norge måste det gå sju dagar mellan senaste utförseln. Många svenska havsfiskare lägger sitt fiske i Norge. Fiskbeståndet är bättre där, men tyvärr har även beståndet av fisk minskat i Syd och Mellan-norge. I Nordnorge är fiskarna däremot både större och fler till antalet. Dock finns fler arter i Syd och Mellan-norge, så därför besöks det så flitigt av tusentals sportfiskare varje år.

 

En fantastisk natur

Naturen i Nordnorge är helt fantastisk. Längst i norr fortsätter naturen in från den ryska tundran. Det finns nästan inga träd och de få som finns är små och pinade av vinden. Tundran har klippor som fortsätter uppifrån och djupt ner i Barents hav. Nästan alla som varit här en gång återkommer gärna för detta är verkligen ett minne för livet. Den första gången man testar havsfiske rekommenderas man att använda en klassisk pilk. (Pimpelspö). Sedan kan man avancera till bottenmete, jiggfiske, trolling och mete allt eftersom man får mer erfarenhet. Ju mer kunskap man får desto mer fisk får man och fiskelyckan blir perfekt.

En fantastisk natur

En resa till Nordnorge och ön Senja kostar ungefär 8 499 kronor och då bor man på Camp Steinfjord och åker med CATCH fiskeresor. Man bor mellan bergen och fjordarna i en otroligt vacker natur. Här finns en mysig restaurang och båtarna man åker ut och fiskar med har en mycket hög kvalitet. Både motorerna och allt annat är i toppskick och anpassade efter den miljö som råder här. Alla rum är nyrenoverade och det finns åtta rum att välja bland med fyra sängar i varje rum. De andra rummen har två bäddar. I varje fyrmanna-rum finns en bäddsoffa ifall fiskesällskapet vill sova tillsammans. Det är mycket hög standard på boendet. När man åker in i Norge skall man ha koll på att den norska tullen har bestämmelser om vad som får föras in i landet. Om man går in på Norges tullverk hemsida får man all nödvändig information. Det är bra att ha med sig till exempel kamera och laddare, pass (sedan år 2015 har Norge förstärkt gränskontroll), mobil och vattentätt fodral till den, termos, hygienartiklar, sopsäckar för smutskläder, fiskeutrustning (finns även att hyra), sina mediciner och oömma kläder. En guide går att hyra och det är perfekt om man är nybörjare.

Category: Blogg
  • 0
  • 716
Ove