"> Fiskeresor i Europa - Sun City Predator Show

Fiskeresor i Europa

Ove juli 2, 2019
0 henkilöä miellyttää tätä viestiä

För den som vill använda sin semester till att fiska, så finns det många möjligheter. Man kan välja att stanna nära Sverige, eller ge sig iväg på ett äventyr i något av våra grannländer. Det finns något för alla. Föredrar man att stanna inom Sveriges gränser så kan man till exempel åka till Åre. Där kan man isfiska, en metod som också kallas att pimpla. Då borrar man hål i isen för hand, och så sitter man lugnt där och väntar på sin fångst. Fördelar med isfiske är att man bara behöver en väldigt enkel utrustning. Den behöver vara av dyr toppkvalitet för att man ska lyckas. Det blir mycket stillasittande, så glöm inte varma kläder eller varför inte en termos med varmt kaffe.

Fiske utanför Sverige

Vår granne Norge erbjuder också väldigt mycket för den passionerade fiskaren. Naturen är storslagen och det är ett självklart resmål för många fiskare. Man kan testa havsfiske från båt, och även insjöfiske, det finns många alternativ! Det finns fullt av lax, gädda, vildöring, och röding i de flesta sjöar och älvar. Vid kusten är havet klart och vackert och här kan man fånga bland annat torsk eller kolja.

Island är ett perfekt ställe för fiske

Island är också ett populärt resmål för fiske. Även där finns en uppsjö av varianter av fiske, så det är bara att välja det som passar en bäst. Många tar hjälp från lokalbefolkningen för att vara säker på att allt går rätt till. Får man hjälp är det även lättare att hitta en bra plats där man har stor chans att få fångst. Det finns älvar och sjöar relativt nära Reykjavik. Lax, forell, och öring är tre fiskar du har en god chans att fånga om du fiskar på Island. Om det är just lax du är ute efter så rekommenderas det att du besöker Island mellan juni och september.Vill man hellre åka lite söderut så har vår granne Danmark också mycket på menyn. På till exempel Sydjylland finns ett område som passande nog kallas Lyst Fiskeparadiset. Det består av fyra sjöar och då fiskar man i friskt källvatten. Här finns det regnbågsöring och bäcköring. Det är ett bra ställe att åka till i stora grupper, kanske med familj eller vänner. Man kan bo på platsen, som är väldigt vacker. Efter en hel dags fiske kan gruppen sätta sig tillsammans och äta den sprillans färska fångsten.

river po i Italien

Är man sugen på att ta en lite längre tripp söderut, så är norra Italien en otroligt vacker plats att fiska på. Bland bergen hittar man små sjöar med klart vatten, varav vissa har en regel om endast flugfiske får förekomma. Ta även här reda på alla regler som råder, det kan vara så att du måste släppa tillbaka de fiskar du fångar. Det finns alltid guider att kontakta för all information. Kommer det bli en fiskeresa snart? Glöm inte att se till så att alla tillstånd finns. Det kan också vara värt att gå igenom fiskeutrustningen så att det inte saknas något när man väl är på plats.

Category: Blogg
  • 0
  • 730
Ove