"> Om havsfiske - Sun City Predator Show

Om havsfiske

Ove mars 24, 2019
0 henkilöä miellyttää tätä viestiä

I havet finns det väldigt mycket olika sorters fisk och det är möjligt att få napp på många olika sorters fiskar beroende på vilket hav det är som man fiskar i. Det vanligaste sättet att fiska på ute på havet är genom att man fiskar från en båt.

Om havsfiske

Det är vanligt att man med hjälp av ett ekolod samt en GPS letar efter vrak, grundtoppar och andra platser där det är troligt att fisken håller till. Vill man få napp när man fiskar ute på havet så är det såklart bra att ha en bra utrustning så vilken utrustning är bra för just havsfiske? De flesta som fiskar ute på havet väljer att inskaffa ett havsfiskespö, de brukar vanligen vara ungefär 6 - 7,5 fot långa. När man fiskar ute på havet så behöver man ha ett spö som är relativt långt eftersom man ofta fiskar på djup över 50 meter, ibland ända upp till 100 meter. Det är bra om man väljer ett spö som är kraftigt, som tål en hel del tyngd eftersom det finns många fiskar som väger mycket. Har man tur så kan man ibland lyckas få upp en riktigt tung fisk. Fiskar som väger 150 – 200 kg är nämligen inte lika ovanligt att fånga upp som man ibland kan tro att det ska vara.Såklart kan man också välja att fiska i havet där det inte är lika djupt och då behövs inte lika kraftiga spön. Fiskar man där det är lite grundare kan man då istället välja ett lite mer simpelt spö eftersom det inte simmar runt lika tung fisk där. Ju djupare man väljer att fiska, ju kraftigare spö bör man ha så vilket spö som är bäst att ha beror mycket på vart i havet det är man vill fiska. Fiskar man i mycket djupt hav så kan det rekommenderas att man har ett spöbälte för att på så sätt göra det enklare för ens rygg och armar. Vid havsfiske så rekommenderas multirullar, och flätlina brukar användas som huvudlina. En mycket avgörande faktor när det kommer till att lyckas fånga fisk i havet är att inte använda sig av för stora krokar.

Färsk fisk

Under de senaste åren har utvecklingen kring havsfiske gått fort. Vilket innebär att det idag finns mycket bra beten och annan smart utrustning som gör att det inte behöver vara speciellt komplicerat att fiska ute på havet utan istället väldigt roligt. Att fiska ute på havet i sig är en härlig upplevelse för fiskaren men det är också en speciell naturupplevelse och något som uppskattas av de flesta även fast man kanske inte har fiskat så mycket tidigare i livet. När man fiskar i havet får man dessutom uppleva helt färsk fisk vilket också det är en speciell upplevelse men snarare en smakupplevelse då fiskens färska smaker inte riktigt går att uppnå på annat sätt än om man fiskar fisken själv. Mycket köpt fisk är också god förstår men det kommer ändå att vara något helt annat att få smaka på de goda smakerna på en helt färsk fisk.

Färsk fisk

 

Category: Blogg
  • 0
  • 706
Ove